Splash screen media

chocomel Halfvol

Het glas is halfvol

Ook al is deze variant halfvol, met Chocomel gooi je je glas altijd vol! Want er gaat natuurlijk niks boven de smaak van de enige èchte.

Warm of koud?

Wanneer drink jij het liefste Chocomel?

facebook twitter
Verpakkingen
fles-yellow
fles
Literpak
1,0 L
blikje-yellow
blikje
Voordeelpak
1,5 L
blikje-yellow
blikje
Pakje
0,20 L
Voedingswaarden per 100 ml
Ingredienten

Melk (1,4% vet), suiker, cacao (1,6%), stabilisatoren: carrageen en aroma. Chocomel Halfvol is glutenvrij en bevat geen sporen van noten en pinda's. Chocomel Halfvol is op basis van melk en bevat dus lactose.

Voedingswaarden

  Per 100ml Per portie 200ml
Energie 320 588 kJ / 140 kcal (7 %RI*)
Vet 1,6 3,2 g (5 %RI)
Waarvan verzadigd 1,1 2,2 g (11 %RI)
Koolhydraten 9,8 19,6 g (8 %RI)
Waarvan suikers 9,7 19,4 g (22 %RI)
Eiwit 3,5 7 g (14 %RI)
Zout 0,12 0,24 g (4 %RI)
Calcium 105 mg (13 %DRI**) 210 mg (26 %DRI)
*: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)
**: Dagelijkse referentie-inname
milk
Weidemelk

Weidemelk

Bij groene weiden horen grazende koeien.’ En zo is het maar net! De melk die wij gebruiken om de meeste van onze Chocomel producten te produceren is afkomstig van koeien die vanaf het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. Goed om te weten, toch? En nu snel een onbezorgd Chocomelletje halen ;)
UTZ Certified

UTZ Certified cacao

Heerlijk verantwoord

De cacao die gebruikt wordt voor Chocomel is UTZ gecertificeerd. UTZ Certified is een keurmerk voor eerlijke handel en heeft als doel duurzame landbouw tot de norm te maken. UTZ Certified heeft oog voor mens en milieu. Dit betekent dat de boeren minder bestrijdingsmiddelen gebruiken en goede werkomstandigheden voor hun arbeiders garanderen. Verantwoord genieten dus!
UTZ
FSC
FSC

Forest Stewardship Council

Zorg voor onze bossen

Chocomel is FSC gecertificeerd. Dit betekent dat de verpakkingen van onze chocolademelk oorspronkelijk uit verantwoord beheerde bossen komen. FSC is wereldwijd dé organisatie die zich inzet voor verantwoord beheer van bossen, zodat economische, ecologische en sociale belangen in balans zijn. Chocomel, een pak van je hart! Meer weten? Kijk op www.fsc.org
Weidemelk

1, 2, 3, 4.. rietje van papier!

Begin 2020 is Chocomel begonnen met het vervangen van plastic rietjes door papieren rietjes. De nieuwe rietjes zijn recyclebaar, gemaakt van gecertificeerd FSC papier en ze bevatten geen gluten of andere allergenen. Om het papieren rietje zo goed mogelijk te recyclen, kun je het papieren rietje terug in het pakje duwen als deze leeg is. Chocomel heeft, samen met Campina, Optimel en Fristi, in totaal meer dan 100 miljoen rietjes vervangen. Dat is ruim 23.000 kilometer en 57.000 kilo aan plastic rietjes! Weer een mooie nieuwe stap op weg naar minder plastic.

"Op de afbeelding hiernaast is de achterkant van de verpakking weergegeven"
Chocomel straw
Chocomel packaging

Duurzame verpakking

Recyclebaar verpakt

De verpakking van jouw Chocomel is recyclebaar. Ook hebben onze pakken een plastic dop en een dun plastic laagje dat het pak vloeistofdicht maakt. Voor de hoeveelheid plastic die we hiervoor nodig hebben, wordt hernieuwbaar plastic ingekocht, die is gemaakt van biomassa in plaats van fossiele grondstof (olie). Hiermee stimuleren wij de duurzame productie van hernieuwbaar plastic.